KPMG-onderzoek: Real Madrid acht keer meer waard dan Ajax

AMSTERDAM - Real Madrid is de meest waardevolle club in Europa, aldus een onderzoek van KPMG naar de 32 belangrijkste clubs in Europa.

Tot de uitbraak van de coronacrisis was de waarde van Real Madrid 3,478 miljard euro, een groei van 8%. Real Madrid bleef met deze waarde Manchester United (3,342 miljard), Barcelona (3,193) en Bayern München (2,878) voor.

Ajax is terug te vinden op de 23ste plaats met een waarde van 432 miljoen euro, een achtste van wat Real waard is. De Amsterdammers maakten dankzij de successen in de Champions League in een jaar tijd een groei door van 37%. De verwachting is dat door de coronacrisis de waarde van de Europese clubs zal dalen, mede omdat de inkomsten uit transfers en wedstrijden zal afnemen.

De Europese voetbalclubs zien de waarde van hun belangrijkste spelers fors dalen als gevolg van de corona crisis. Als gevolg van het stilleggen van de tien Europese competities zien de clubs in de verschillende liga’s de marktwaarde van hun spelers in het meest gunstige scenario afnemen met met € 6,6 miljard, een daling van bijna 18% vergeleken met de marktwaarde in februari, vóór het uitbreken van het coronavirus in Europa.

 

Zie ook: KPMG: marktwaarde voetballers daalt fors

Zie ook: KPMG: “Europese voetbalcompetities lopen 4 miljard mis door Corona crisis”

Laatste nieuws