Ook bestuurder BDO stapt op vanwege examenfraude

Bij BDO is een MT-lid teruggetreden in verband met examenfraude. Het bestuurslid greep eerder niet in bij het delen van antwoorden van online toetsen. BDO meldt dat op de website.

“Uit intern onderzoek naar het (mogelijk) ongeoorloofd delen van vragen en antwoorden bij toetsen kwam naar voren dat een lid van het MT Audit & Assurance in 2020, destijds nog niet in de functie van MT-lid, op een signaal van ongewenst gedrag bij een interne e-learning niet corrigerend heeft opgetreden”, aldus BDO.

BDO stelt dat het handelen van “(mede)beleidsbepalers in de auditpraktijk” nooit ter discussie mag staan. “In het licht van de onderzoeksresultaten kan betrokkene de rol van lid van het MT A&A niet meer naar wens en behoren uitoefenen. Hierom en in het belang van het maatschappelijk vertrouwen in de beroepsgroep heeft betrokkene besloten de functie neer te leggen.”

De taken van de bestuurder worden voorlopig overgenomen door andere leden van het MT van de audit- en assurancepraktijk. Het onderzoek naar het mogelijk delen van toetsen is bij BDO nog gaande, aldus BDO. “Het onderzoek kent meerdere fasen, gebeurt grondig en stapsgewijs en is op dit moment nog niet afgerond.

Laatste nieuws