AFM waarschuwt voor Sun Interest

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt beleggers voor overtreding van de prospectusplicht door Sun Interest. Sun Interest heeft obligaties aangeboden om te kunnen investeren in grond waarop zonneparken worden geëxploiteerd. Voor het uitgeven van obligaties heeft Sun Interest geen door de AFM goedgekeurd prospectus, terwijl dit wel verplicht is.

Geen prospectus

Een prospectus geeft de belegger informatie waardoor hij of zij zich een oordeel kan vormen over de belegging. Het gaat dan om informatie over de onderneming, de risico’s, de kosten en het rendement. Een door de AFM goedgekeurd prospectus is verplicht tenzij er een uitzondering of vrijstelling van toepassing is. Sun Interest heeft onterecht gebruik gemaakt van een vrijstelling. Via 2 ondernemingen werden weliswaar twee obligatieleningen aangeboden, maar deze ondernemingen behoren tot één groep. Het totaalbedrag van de obligatieleningen moet daarom bij elkaar worden opgeteld. Sun Interest heeft in totaal €3,75 miljoen aan obligaties aangeboden, terwijl Sun Interest om onder de vrijstelling te vallen maar €2,5 miljoen had mogen aanbieden. Nu geen uitzondering of vrijstelling van toepassing is, had Sun Interest over een door de AFM goedgekeurd prospectus moeten beschikken.

Sun Interest kan binnen 6 weken bezwaar indienen tegen het besluit van de AFM. Het besluit staat daarmee nog niet in rechte vast.

Bron: AFM

Laatste nieuws