Blog Luuk Haegens: Italianen zitten op goud, zo ook accountants

VENRAY - Mijn inspiratie om deze blog te schrijven kreeg ik tijdens mijn vakantie in Italië afgelopen maand. Samen met mijn vriendin was ik bezig met een schitterende en pittige mountainbiketocht naar het mooiste uitkijkpunt van het Bolognola skigebied. Een klim van zo’n 2 uur. Eenmaal boven werd het zwoegen inderdaad beloond met een prachtig uitzicht. Aan de ene kant Umbrië en aan de andere kant De Marken. Dit was al het zwoegen meer dan waard.

Europa is het mooiste continent

Op dat uitkijkpunt raakten we in gesprek een trotse en enthousiaste Italiaan. Luca (toevallig een naamgenoot) bleek een echte reiziger te zijn. Hij sprak goed engels en vertelde ons razend enthousiast over al het moois dat Italië te bieden heeft. Tijdens ons leuke en interessante gesprek zei hij iets dat mij triggerde. Ik vertelde dat het mij in Italië opvalt dat dingen primitief georganiseerd zijn, slechte wegbewijzering, weinig openbare toiletten, afvalbakken etc.

Ik vroeg hem hoe hij dit zag, hij zei toen: “Europa is het mooiste continent van de wereld, het heeft echt werkelijk alles. Italië is het mooiste land van Europa, het heeft werkelijk alles. De Italianen lijken zich alleen niet te realiseren dat ze op zo’n enorme berg goud zitten… en dus handelen ze hier ook niet naar…”.

Later die dag dacht ik terug aan ons gesprek met Luca en moest ik denken aan de vele gesprekken die ik de afgelopen jaren heb gevoerd met accountants. Wat is het nou eigenlijk het verschil tussen hen en de Italianen in het verhaal van Luca?

Lees hier het hele artikel

Laatste nieuws