Van Rij verwacht miljarden belastingschuld af te moeten schrijven

DEN HAAG - Tussen de 25 en 30% van de 282.000 bedrijven die uitstel van belastingbetaling hebben gekregen tijdens de coronacrisis zullen hun schuld aan de Belastingdienst niet kunnen terugbetalen. Die verwachting sprak staatssecretaris van Rij van Financiën uit tegenover de Tweede Kamer. Dat meldt het FD.

Dat kan gaan om 6 miljard euro, aldus Van Rij. Dat zou een veel hoger bedrag zijn dan waar tot nu toe rekening mee werd gehouden, namelijk 1,5 miljard euro. Daarmee dreigt de coronasteun aan bedrijven voor een nieuwe miljardentegenvaller te gaan zorgen, die in de voorjaarsnota deels gerepareerd zal moeten worden.

Bedrijven krijgen tot vijf jaar om hun belastingschulden terug te betalen. Verschillende partijen willen dat die termijn wordt verlengd. VVD en PVV pleiten zelfs voor een termijn van tien jaar, veel andere partijen vinden dat te lang. Staatssecretaris Van Rij kondigde aan dat hij verschillende scenario’s gaat bekijken, in de hoop dat het teruggevorderde bedrag aan belastingschulden alsnog meevalt.

 

Bron: FD

 

Laatste nieuws