'Topambtenaren in Bergen op Zoom verrijkten zich met geld voor coronasteun'

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft een half miljoen euro aan coronasteun dat voor de cultuursector bedoeld was in een eigen cultuurbedrijf gestoken. Via die organisatie ging het geld naar hooggeplaatste ambtenaren, zo berichten BN DeStem en Omroep Brabant vandaag.

Een interim-directeur en een projectleider zouden allebei een ton hebben gekregen. Het overige geld zou naar andere managers zijn gegaan. Het zou gaan om in totaal 516.000 euro aan salarissen. Dit kwam donderdagavond naar voren tijdens een commissievergadering.

Gemeenteraadsleden reageerden geschokt. Ook de verantwoordelijke wethouder Patrick van der Velden zei donderdagavond tijdens een commissievergadering geschrokken te zijn, aldus BN DeStem en Omroep Brabant. Van der Velden moet zich volgende week tegenover de raad verantwoorden voor de geldstromen.

Bergen op Zoom heeft een steunbedrag van in totaal 1,4 miljoen euro van het Rijk gekregen. Daarvan hebben andere culturele verenigingen in totaal slechts 44.000 euro gehad, 675.000 euro is nog niet uitgegeven.

Van der Velden vroeg de raad toestemming om het resterende geld te verdelen, maar kreeg die toestemming voorlopig niet, aldus BN DeStem.

 

Bron: BN DeStem, Omroep Brabant

 

Laatste nieuws