Licentiecommissie KNVB: 'Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer'

Vitesse beschikt niet over een bankrekening en accountant en overtreedt mogelijk de sanctieregels tegen de Russen. Het is voor de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB reden om voorlopig geen proflicentie aan Vitesse af te geven voor volgend seizoen. Dat laat een woordvoerder van de licentiecommissie weten aan NU.nl.
 
De voetbalclub kreeg gisteren de mededeling van de commissieleden, die onafhankelijk opereren van de KNVB, dat ze over twee weken en niet op 15 juni de zaken op orde moeten hebben.

De licentiecommissie is al gestart met het proces rond het afnemen van de proflicentie van Vitesse, omdat dit veel tijd in beslag neemt en de Keuken Kampioen Divisie al op 9 augustus begint. De belangrijkste argumenten van de licentiecommissie daarvoor zijn terug te voeren op het Russische eigenaarschap bij Vitesse.

Eigenaar Valeri Oyf staat niet op de internationale sanctielijst tegen Russische personen, maar uit onderzoek bleek recent dat hij nauwe banden heeft met zijn landgenoot Roman Abramovich. Die staat daar wel op.

ING heeft om die reden de relatie met Vitesse opgezegd, waardoor de club nu zonder bankrekening zit. "Het is uiterst onzeker of Vitesse gedurende het (volledige) seizoen 2024/'25 de beschikking heeft over een bankrekening", aldus de commissie.

Daarnaast meldt de licentiecommissie dat de controlerend accountant, BDO, de opdracht om de jaarrekening over het seizoen 2022/2023 te beoordelen heeft teruggegeven. Vitesse zit zodoende ook zonder accountant, wat ook tegen de regels is.

 

Bron: Nu.nl

Laatste nieuws