SEC: Grootschalige fraude door accountant die cijfers Trump Media controleerde

Accountantskantoor BF Borgers, dat onder andere de cijfers van Trump Media controleert, wordt verdacht van grootschalige fraude. Volgens de Amerikaanse SEC hield BF Borgers zich bij audits bij een aantal beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

Benjamin Borgers en zijn bedrijf BF Borgers CPA treffen hierover een schikking met de SEC voor een bedrag van in totaal 14 miljoen dollar. Borgers en zijn kantoor moeten daarbij ook beloven om niet langer als accountant op te treden.

Volgens de toezichthouder voldeden audits van het kantoor in ruim 1.500 bij de SEC ingeleverde documenten niet aan de minimale kwaliteitseisen. In meer dan vijfhonderd bij de SEC ingeleverde documenten zou het bedrijf ook hebben gelogen, door te stellen dat de controle aan alle kwaliteitseisen voldeed. Medewerkers van BF Borgers zouden onder meer documenten van eerdere controlejaren hebben gekopieerd en alleen van een nieuwe datum hebben voorzien.

Volgens de SEC gaat het om een van de grootste gebreken bij poortwachters van onze financiële markten ooit. Ook de PCAOB trof tal van tekortkomingen aan in door het kantoor uitgevoerde controles. 

Laatste nieuws