Keijzer roept vastgoedbedrijven op meer te doen voor winkeliers

DEN HAAG - Vastgoedbedrijven kunnen meer doen om hun verhuurders, zoals winkeliers, te helpen in de moeilijke coronatijd. Er gebeurt al veel maar het gaat soms nog niet goed, aldus staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken zondag in het TV programma WNL.

Keijzer roept de verhuurders op om de huren tijdelijk te verlagen, uit te stellen of eventueel deels kwijt te schelden.

"We moeten dit echt samen doen", aldus Keijzer. Ze riep de vastgoedondernemers op nog eens te kijken naar de situatie. "We moeten allemaal een veer laten, jullie ook", aldus de staatssecretaris.

Ondanks alle steunregelingen van de overheid, waar de komende tijd nog eens 7,6 miljard euro bovenop komt, zijn lang niet alle kosten gedekt voor horeca-ondernemers en winkeliers. Veel ondernemers zitten in grote problemen. Sinds half december zijn alle winkels gesloten die geen spullen verkopen die noodzakelijk zijn voor de dagelijkse levensbehoefte. De horeca is al sinds oktober gesloten.

Het kabinet roept ondernemers al tijden op om met elkaar in gesprek te gaan. Verhuurders hebben er ook baat bij dat winkeliers overeind blijven, aldus het ministerie.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws