Man is Bitcoin-miljonair, maar is zijn wachtwoord vergeten

NEW YORK - Een man heeft voor miljoenen aan bitcoins in zijn digitale kluis, maar het wachtwoord ervan is hij intussen vergeten. Stefan Thomas, kreeg in 2011 circa 7.000 bitcoin. De schenker in kwestie was een fan van bitcoin, die zijn video met de titel ‘What is Bitcoin?’ had gezien.

De software achter de bitcoin is natuurlijk goed beveiligd. Met behulp van een IronKey systeem krijgt de gebruiker 10 pogingen om het wachtwoord in te vullen. Wanneer dit niet lukt gaat de digitale portefeuille op slot en kan je fluiten naar je centen. Thomas weet zijn wachtwoord niet meer en heeft er inmiddels 8 van de 10 pogingen opzitten. 

In gesprek met The New York Times zegt Thomas dat hij soms in bed ligt en er over aan het denken is. Dan schiet ‘ie weer overeind en rent hij naar de computer om zijn ingeving in te tikken. Tot op heden dus zonder resultaat. Overigens heeft Thomas rond die tijd ook zelf bitcoins aangeschaft. Hij heeft dus wel het een en ander op de bank staan.

Momenteel staat er, volgens The New York Times, 20% van de 18,5 miljoen bitcoin op accounts die ‘kwijt’ zijn. De geschatte waarde daarvan is circa 140 miljard.

Laatste nieuws