HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie

De HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie biedt je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een allround professional op fiscaal gebied. Je bent in staat in alle fiscale omgevingen zelfstandig te functioneren. Als belastingadviseur kun je bedrijven en particulieren goed adviseren. Kortom, deze opleiding biedt volop perspectieven voor een mooie carrière. Deze HBO Bachelor is officieel geaccrediteerd door de NVAO.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze HBO Bachelor is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Fiscaal voordeel voor meer informatie.

Studeren zonder passende baan

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met je afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Met een passende baan in het werkveld is een stage niet meer nodig.

Voor wie?

Deze HBO Bachelor richt zich op diegenen die een functie ambiëren als fiscaal professional. Dat kan zijn bij de Belastingdienst of een lokale overheid, een onderneming, een accountants- of administratiekantoor, of als zelfstandige die werkt voor particulieren en ondernemers.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan dit programma met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Hogeschool Markus Verbeek Praehep.

Aanpak

De opleiding bestaat uit 3 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken. Afsluitend ga je afstuderen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een HBO Bachelorgraad daardoor prima te combineren is met je drukke baan. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Je zult merken dat zij een prettig klankbord vormen. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Tijdens inspirerende bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen werkomgeving. Zo kun je wat je leert meteen toepassen en daarvan ook weer leren.

Online leeromgeving

Je hebt toegang tot onze moderne online leeromgeving. Deze biedt je alles wat je nodig hebt om snel, eenvoudig en efficiënt te studeren. Je vindt in deze omgeving:

  • Alle praktische informatie over je opleiding
  • Mogelijkheden om te communiceren met je docenten en medestudenten
  • Praktijkcases, opdrachten en oefenvragen om je kennis en vaardigheden op toe te passen. Zo toets je gelijk je voortgang

Praktische informatie en kosten

Je kunt deze Bachelor overdag, op zaterdag en in de avond volgen. Afhankelijk van je keuze is het mogelijk dat je soms enkele bijeenkomsten volgt op een andere dag of avond. In het schema vind je de ruime mogelijkheden. Je kunt je opleidingskosten aftrekken van het belastbaar inkomen bij je belastingaangifte. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

 

Lees meer informatie over de opleiding HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie op de website van Markus Verbeek Praehep.

 
 
 
Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws