Gratis proefcursus voor accountants Focus op MKB: Samenwerkingsverband partners bij PE-Academy

UTRECHT - Het aangaan van een samenwerkingsverband tussen partners kan grote fiscale voordelen opleveren. De volgende casus vertoont wellicht gelijkenissen met situaties binnen uw eigen praktijk. Een echtpaar drijft in de vorm van een vennootschap onder firma (vof) een schoonmaakbedrijf. Ze zijn tien jaar geleden getrouwd zonder het maken van huwelijkse voorwaarden. De man zorgt voor de marketing, externe contacten en administratie, de vrouw houdt zich vooral bezig met planning en personeel. Het bedrijf is acht jaar geleden overgenomen van de ouders van de vrouw. Zij vragen uw begeleiding als adviseur bij het in kaart brengen van de fiscale en juridische aspecten. 

Een vof of een maatschap is in beginsel alleen aantrekkelijk als beide partners fiscaal als ondernemer worden gezien. Is in deze casus sprake van ondernemerschap voor beide partners en in hoeverre zijn beide vennoten aansprakelijk voor schulden van de onderneming? De heren D.J. ter Harmsel AA RB, mr. S.F.J.J. Schenk RB en mr. P.L.F. Seegers bespreken de juridische en fiscale aspecten van samenwerkingsverbanden tussen partners, staan stil bij uw rol als adviseur en vertalen deze naar de casuspositie in de cursus ‘Focus op MKB: Samenwerkingsverband partners’.

Doe de gratis proefcursus!

Naast deze cursus biedt PE-Academy u een aanbod van ruim 65 cursussen waarin actuele, vakinhoudelijke onderwerpen aan bod komen. U kunt onze cursussen online volgen waar en wanneer het u uitkomt. Kennis maken met ons aanbod? Probeer gratis een van onze proefcursussen of neem contact met ons op via 030-26 44 100. Wij staan u graag te woord!

Laatste nieuws