Neem deel aan de AVG-cursus van Novak Opleidingen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei 2018 in werking. U dient dan de AVG binnen uw kantoor te hebben geïmplementeerd. Is dat bij u nog niet het geval, schrijf u dan in voor de cursus ‘De AVG, wat moet je er als mkb-accountant mee?’ van Novak Opleidingen.

Als accountant werkt u dagelijks met persoonsgegevens. Deze verwerkt u bij het inboeken van administraties, het verzorgen van belastingaangiftes, het opstellen van een risicoprofiel in het kader van de Wwft etc. In de AVG is bepaald hoe u met al deze gegevens om dient te gaan en welke rechten de betrokkenen hebben met betrekking tot hun persoonsgegevens. Ook is in de AVG opgenomen dat u bij de verwerking van persoonsgegevens schriftelijk afspraken moet maken, enerzijds met uw cliënt, anderzijds met derden die diensten aan u leveren.

Daarnaast brengt de AVG diverse nieuwe en vernieuwde termen met zich mee, zoals verwerkingsverantwoordelijke, verwerker, doelbinding, opslagbeperking, grondslagen voor gegevensverwerking, register van verwerkingsactiviteiten, verwerkersovereenkomst, periodieke evaluatie, accountability etc.

Wat moet u als mkb-accountant met de AVG? Deze vraag staat centraal in deze cursus. In een ochtendsessie maakt u in vogelvlucht kennis met de inhoud van de AVG. Vervolgens komt het stappenplan aan bod om de AVG binnen uw kantoor te implementeren. Tot slot, welke maatregelen moet u aantoonbaar nemen en wat moet u zelf geregeld hebben?

De cursus ‘De AVG, wat moet je er als mkb-accountant mee?’ wordt gehouden op:

De cursus begint om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Novak-leden betalen € 120,00 (exclusief btw) en niet-leden betalen € 150,00 (exclusief btw).

Marcel Kurvers, de projectmanager van het Novak Kwaliteitssysteem, is de docent. Deelname levert u drie PE-uren (NBA) op.

Bron: Novak

Laatste nieuws