AFAS stelt digitaal ondertekenen gratis beschikbaar aan haar klanten

LEUSDEN - Tegenwoordig worden bijna alle documenten binnen een onderneming niet meer geprint en per post verstuurd, maar digitaal bekeken en verstuurd. Het is best vreemd dat deze documenten voor ondertekening dan nog wel worden geprint, gescand en weer verstuurd. Omslachtig en helemaal niet meer nodig, vindt AFAS.

Daarom introduceert AFAS op 19 januari aanstaande als eerste softwareleverancier een kosteloze toevoeging op AFAS Online: Digitaal Ondertekenen. Een rechtsgeldige ondertekening van belangrijke documenten met een grote bewijskracht. Gemakkelijk, kostenbesparend en ook nog eens goed voor het milieu!

Digitaal Ondertekenen van AFAS

Digitaal Ondertekenen (ook wel de AFAS Signing Service genoemd) is een onderdeel wat volledig geïntegreerd is in de ERP software van AFAS. AFAS maakt gebruik van een zogenoemde 'gekwalificeerde elektronische handtekening'. De betrouwbaarheid van het proces is net zoals bij de andere vormen het uitgangspunt. Het verschil is dat bij een gekwalificeerde elektronische handtekening, dus de handtekening die wordt gebruikt, een gekwalificeerd certificaat wordt gebruikt voor het identificeren van de ondertekenaar.

Dat klinkt als een hoop technische details. Maar het komt erop neer dat klanten met de AFAS Signing Service een volledig geïntegreerde én rechtsgeldige handtekening kunnen zetten onder elk document.

4 redenen waarom iedereen digitaal zou moeten ondertekenen

"In een tijd waarin al zo veel processen digitaal verlopen, is de handtekening altijd achtergebleven. Nu ook deze is gedigitaliseerd geven we onze klanten nog meer tijd en ruimte om te focussen op de werkzaamheden die er echt toe doen." aldus Mohamed Amri, Manager Productdevelopment bij AFAS. Mohamed geeft 4 redenen waarom iedereen digitaal zou moeten ondertekenen:

  1. Ondertekenen in één minuut
    Doordat zowel medewerkers als bijvoorbeeld klanten en leveranciers niet in externe systemen hoeven in te loggen, is digitaal ondertekenen van documenten met één druk op de knop gebeurd. Het goed doorlezen van het document blijft natuurlijk tijd kosten.

  2. Juridisch geldig
    Door gebruik te maken van de gekwalificeerde elektronische handtekening, zijn onze klanten verzekerd van een juridisch rechtsgeldige handtekening. Doordat ook alle stappen die zijn doorgelopen inzichtelijk zijn, heeft men altijd een volledige bewijskracht.

  3. Volledig inzicht
    Doordat digitaal ondertekenen volledig is geïntegreerd in de software, zijn alle stappen inzichtelijk via de workflowhistorie. Zo kan men altijd zien wie welke stap wanneer in het proces heeft gezet. Uiteraard wordt deze rapportage standaard meegeleverd.

  4. Kosten besparen
    Doordat het volledige proces digitaal verloopt besparen onze klanten direct kosten op zowel administratieve handelingen als bijvoorbeeld papier. Daarnaast is digitaal ondertekenen gratis beschikbaar op AFAS Online. Zo bespaart men dus direct kosten én is het goed voor het milieu!

Meer weten?

Wil je meer weten over wat digitaal ondertekenen voor jouw organisatie kan betekenen?

Laatste nieuws