Atos kiest voor reddingsplan consultancyfirma

Atos heeft een reddingsvoorstel van een groep onder leiding van consultancyfirma Onepoint geaccepteerd. Bij dat plan wordt 2,9 miljard euro aan schulden omgezet in aandelenkapitaal en krijgt het bedrijf 1,5 miljard euro aan nieuw krediet.

Onepoint was met een belang van 11 procent al de grootste aandeelhouder van het Franse Atos, dat ook in Nederland IT-diensten verleent aan bedrijven en overheidsorganisaties. Wanneer het plan doorgaat krijgt het bedrijf 21 procent van Atos in handen, dankzij een kapitaalinjectie van 175 miljoen euro. Een groep schuldeisers brengt nog eens 75 miljoen euro aan kapitaal in en krijgt 9 procent van de aandelen in handen. Bestaande aandeelhouders zien hun belang verwateren tot minder dan 0,1 procent.

Ook de Tsjechische zakenman Daniel Křetínský deed een bod om Atos te redden. Maar Atos schrijft dat het voorstel van Onepoint het gunstigst zou zijn voor zijn werknemers en klanten, waaronder ook het Franse leger. Ook kreeg dit plan de meeste steun van schuldeisers van Atos.

Het plan moet de balans versterken en Atos voldoende financiële middelen voor de korte termijn opleveren. De partijen hopen in juli een definitief akkoord te sluiten.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws