Investeerders cryptobeurs FTX schikken met oprichter Bankman-Fried

Een groep investeerders en klanten van de failliete cryptobeurs FTX heeft een schikking getroffen met medeoprichter Sam Bankman-Fried.

Zij laten hun claims vallen in ruil voor Bankman-Frieds medewerking in hun zaken tegen andere betrokkenen, onder wie een aantal sterren. De schikking is vrijdag ingediend bij een rechtbank in Miami.

Als de overeenkomst wordt goedgekeurd, zal Bankman-Fried de investeerders informatie verschaffen over onder meer de samenwerking van FTX met financiers en sterren zoals basketballegende Shaquille O'Neal, voormalig Americanfootballer Tom Brady en diens ex-vrouw, model Gisele Bündchen. Zij maakten reclame voor FTX en zijn in een andere zaak al aangeklaagd voor het promoten van een piramidespel.

Bankman-Fried werd vorige maand veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor fraude en samenzwering. De voormalig topman van FTX sluisde 8 miljard dollar van klanten weg en is daarmee verantwoordelijk voor een van de grootste fraudes ooit. Hij gaat in beroep tegen de straf.

Laatste nieuws