Rabobank kan doorgaan met reorganisatie na goedkeuring ledenraad

De reorganisatie waaraan Rabobank afgelopen maanden heeft gewerkt kan definitief doorgaan. Het merendeel van de ledenraad van de bank heeft woensdag ingestemd met de plannen, aldus Rabobank.

Met de herinrichting vervallen volgens een woordvoerder van Rabobank een aantal managementbanen. Maar er komen volgens hem ook nieuwe functies bij, waarop managers kunnen solliciteren. "Per saldo verdwijnen geen of weinig banen", stelt hij. Hij zegt niet te weten hoeveel mensen met de reorganisatie mogelijk hun baan kwijtraken, dat is volgens hem ook afhankelijk van gesprekken met de ondernemingsraad. In Nederland had Rabobank eind 2022 ruim 25.000 medewerkers.

Met de herinrichting wil Rabobank naar eigen zeggen de focus op klanten vergroten. Topman Stefaan Decraene zei in februari over de plannen dat hij zo het aantal organisatielagen wil terugbrengen en dat de bank per klantsegment wordt aangestuurd, in plaats van regionaal.

De plannen houden onder meer in dat Rabobank wordt verdeeld in vijf regio's, veel minder dan voorheen. Die regio's hebben per stuk een directeur voor de onderdelen Particulieren, Bedrijven, Verzekeren en Private Banking.

Het Financieele Dagblad meldde in november vorig jaar als eerste op basis van een uitgelekte interne notitie dat Rabobank zich opmaakt voor een ingrijpende herschikking, waarbij functies gaan verdwijnen. De begin vorig jaar aangetreden topman noemde de Rabobank volgens de zakenkrant te log, te complex en te hiërarchisch. Personeel zou meer verantwoordelijkheden moeten krijgen. Ook zouden de indirecte kosten volgens Decraene te hoog zijn.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws