Voorkom versnipperde data dankzij één totaaloplossing

Kost het opzoeken van gegevens en cijfers je meer tijd dan je zou willen? Je bent niet de enige administrateur of accountant die hier tegenaan loopt. De belangrijkste oorzaak hiervan blijkt (vaak) het feit dat data op diverse softwaresystemen wordt bewerkt en opgeslagen. Je bent het vast met ons eens dat een totaaloplossing met één bron waar de juiste data in terug te vinden is veel efficiënter werkt. Het scheelt een hoop inloggen en zoeken en het verkleint bovendien de kans op fouten. In dit blog vertelt Exact-expert Erik Ledeboer je alles over de voordelen van het werken met één totaaloplossing voor je boekhouding, jaarwerk, fiscaliteit en kantoorbeheer.

Tijdrovende versnippering 

De vraag is hoe je als administrateur of accountant je bedrijfsdoelen sneller en eenvoudiger kunt behalen, bijvoorbeeld door het automatiseren van bedrijfsprocessen. Algemene software is vaak ongeschikt voor specifieke accountancy taken en daardoor werken veel kantoren nog met meerdere systemen naast elkaar. Dat betekent constant heen en weer schakelen tussen verschillende programma’s. Je begrijpt het al, deze versnippering kost jou en je collega’s handenvol tijd.

Uitdagingen rondom data

Ook de MKB Barometer laat duidelijk een aantal uitdagingen zien waar het gaat om dataverwerking en opslag. 56% van de kantoren geeft aan te geloven dat data-analyses tot betere zakelijke beslissingen leiden. Veel bureaus willen dan ook meer gaan sturen op data en staan open voor nieuwe softwaretools (46%). En ongeveer één op de drie kantoren (35%) beschikt inmiddels over een volledig geïntegreerd systeem dat zowel de frontoffice als de backoffice omvat.

‘Kwaliteitscontroles waren altijd handwerk, Smart Closing is de ontbrekende schakel die je kantoor naar een hoger niveau tilt.’

Erik Ledeboer, Principal Solution Marketing Accountancy, Exact

 

Lees het hele blog verder op exact.com


 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws