Bossche maker van software voor fiscalisten Keeyns haalt 10 miljoen op bij investeerders

Softwareleverancier Keeyns uit Den Bosch haalt 10 miljoen euro aan financiering op bij investeerders, zo maakte het bedrijf begin deze week bekend. Keeyns levert software waarmee fiscalisten van grote bedrijven kunnen samenwerken met collega's binnen en buiten het bedrijf.

Door belastingdeskundigen eenvoudiger met elkaar in contact te brengen zijn zij minder tijd kwijt aan het verzamelen van data, is het idee achter het platform van Keeyns. Het in 2017 door broers Ruben en Ramon van Aarle opgerichte bedrijf stelt fiscalisten te kunnen helpen werkstromen op elkaar af te stemmen en wereldwijd betaaldeadlines te halen.

Het is de eerste investering die het bedrijf tot dusver ophaalde bij externe financiers, aldus het bedrijf aan Business Insider Nederland. Keeyns ontvangt zijn groeikapitaal van de Portugese private equity-investeerder Alea Capital Partners en de Nederlandse investeringsmaatschappij Mountainview Capital Partners. Welk belang zij krijgen in het bedrijf is onbekend.

Keeyns wil het geld gebruiken voor onder meer de ontwikkeling van speciale software waarmee belastingaangiftes en -rapportages geautomatiseerd kunnen worden. Ook hoopt Keeyns gebruik te kunnen maken van AI. Het bedrijf wil de komende tijd inzetten op de introductie van het platform in Europa en de Verenigde Staten.

 

Laatste nieuws