De voordelen van het automatiseren van periode- en jaarafsluitingen

De meeste boekhouders en accountants ervaren de handmatige checklist om de jaarafsluiting te doen als cruciaal voor de kwaliteit van de administratie. Alleen is het wel een enorme tijdrovende bezigheid. Herken je dit? Gelukkig kan het ook anders. Slimme automatische controles helpen je namelijk bij het sneller verwerken van de administratie en verhogen van de kwaliteit van je dossiers. Hierdoor heb je meer tijd om te doen waar je goed in bent: je klanten begeleiden en adviseren op basis van betrouwbare cijfers. In dit blog laat onze Exact-expert Wilco Kraaij je de voordelen zien van het gemak van het automatiseren van standaard controles, bijvoorbeeld door middel van het gebruik van Smart Closing, continuous monitoring en management by exception.

Behoefte aan automatisering

Volgens de MKB-barometer 2023 zijn veel accountants en boekhouders op zoek naar meer digitalisering en automatisering binnen hun kantoor. Zo heeft digitalisering van het bedrijf voor 62% van de accountants en boekhouders een hoge prioriteit. Noemt 53% het verminderen van handmatige administratieve handelingen als de grootste uitdaging. En ziet 43% het automatiseren van bedrijfsprocessen als belangrijkste middel om hun bedrijfsdoelen te halen. Verder worden efficiënter werken, het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening en toegevoegde waarde van een beter rapportageproces genoemd als voordelen van automatisering. Een aanhoudende uitdaging daarbij is ook het tekort aan gekwalificeerde medewerkers.

‘Kwaliteitscontroles waren altijd handwerk, Smart Closing is de ontbrekende schakel die je kantoor naar een hoger niveau tilt.’

Wilco Kraaij - Product Line Director Accountancy 

 

Lees het hele blog verder op exact.com.

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Meer over


Laatste nieuws