Booking verwacht flinke boete van Spaanse toezichthouder

De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil Booking Holdings een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door het FD.

Volgens de woordvoerder is de boete nog niet daadwerkelijk uitgedeeld, maar is wel al bekend dat de geldstraf eraan komt. De Spaanse toezichthouder deed al langer onderzoek naar Booking.com omdat dat er een vermoeden was van oneerlijke praktijken richting sommige hotels en reisorganisaties in het land.

Het is de tweede financiële tegenslag voor Booking.com in korte tijd. Eind vorige maand werd al bekend dat het bedrijf zich in Nederland moet aansluiten bij een pensioenfonds voor de reisbranche. Booking.com verzette zich daartegen en vindt zichzelf vooral een technologieplatform. Maar het gerechtshof in Den Haag was het daar niet mee eens. Die uitspraak zorgde ook al voor een extra kostenpost van honderden miljoenen euro's.

Beide tegenvallers zijn meegenomen in de kwartaalcijfers die Booking Holdings donderdag presenteerde. Daardoor zag de onderneming haar kwartaalwinst met 82% kelderen vergeleken met een jaar eerder, tot 222 miljoen dollar.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws