EY maakte hoge kosten voor Project Everest

EY heeft meer dan 700 miljoen dollar aan extra schulden op zich genomen in verband met de kosten van het plan Project Everest om de adviestak af te splitsen. Dat meldt de Financial Times op basis van recent gedeponeerde jaarrekeningen.

EY gaf zo’n 600 miljoen dollar uit aan de voorbereiding van de afsplitsing. De leningen van EY stegen tot 983 miljoen dollar op 30 juni 2023, vergeleken met 269 miljoen dollar een jaar eerder, doordat EY een bestaande kredietfaciliteit met variabele rente uitbreidde en een tweede afsloot. De extra schulden zijn bedoeld om de kosten van Project Everest over meer dan één financieel jaar te spreiden.

“Het is gebruikelijk voor een wereldwijde organisatie van 50 miljard dollar, zoals EY, om een bescheiden financieringsfaciliteit op onze balans te handhaven,” aldus EY. “De financieringsfaciliteit is gebruikt om eerdere investeringen in nieuwe technologie te ondersteunen, kasstromen te beheren en specifieke praktijken te laten groeien. Zoals al aan onze partners gecommuniceerd, zullen de kosten die zijn gemaakt tijdens Project Everest bijna volledig zijn afbetaald tegen 1 juli 2024.”

Laatste nieuws