PwC zwakt diversiteitsdoelstellingen in VS af na verzet

PwC zwakt enkele diversiteitsdoelstellingen in de Verenigde Staten af en stelt bepaalde studiebeurzen weer open voor alle studenten. PwC reageert daarmee op druk van rechtse activisten en een uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof tegen positieve discriminatie. Dat meldt de Financial Times.

PwC heeft in de VS circa 46.000 medewerkers en hanteerde naar eigen zeggen een strikt beleid op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, om het personeelsbestand een afspiegeling van de samenleving te laten zijn.

In 2023 bleek uit een rapportage dat 55% van de PwC-medewerkers in de VS wit is, 22% Aziatisch, 7% zwart en 9% procent Spaans/Latino. Aan de Amerikaanse universiteiten is gemiddeld 35% van de studenten zwart of Spaans/Latino.

Maar in juni 2023 oordeelde het Amerikaanse Supreme Court tegen het meewegen van etniciteit bij de werving van sollicitanten. Enkele initiatieven van PwC om de diversiteit van de organisatie te bevorderen, zoals een stageprogramma voor studenten, gaan daardoor niet door.

PwC stelt in een reactie in de Financial Times dat de ambitie om "de meest diverse en dynamische groep professionals aan te trekken" niet is veranderd. PwC heeft in enkele uitingen wel taalkundige wijzigingen aangebracht en statistieken verwijderd waarin de stand van zaken van het diversiteitsbeleid werd aangeduid.

Meer over


PwC

Laatste nieuws