KPMG probeert controlewerk beter te spreiden

KPMG probeert in de Verenigde Staten de stress bij controleteams te verminderen door het auditwerk meer te spreiden. KPMG US wil daarmee jonge medewerkers tegemoet komen, die anders denken over de balans tussen werk en privé. Dat meldt de Financial Times.

De Financial Times refereert aan het beruchte 'busy season', dat na de feestdagen begint en werknemers in de controlepraktijk vaak dwingt om tot laat en in de weekenden door te werken.

KPMG probeert nu in de Verenigde Staten om delen van het controlewerk bij grote beursgenoteerde opdrachtgevers al voor het einde van het boekjaar af te ronden. Senior managers kunnen een deel van hun salaris verliezen wanneer hun controleteams die doelstelling niet halen. Een flink deel van het werk omvat het beoordelen van interne controles van een bedrijf, wat al gedurende het boekjaar kan worden gedaan.

Volgens Scott Flynn, vice-voorzitter audit bij KPMG US, denken jonge medewerkers anders over de balans tussen werk en privéleven dan voorheen en probeert KPMG daarop in te spelen. "Bovendien is mijn werk om 22.00 of 23.00 uur niet zo goed als mijn werk om 16.00 en 17.00 uur. Zeker niet in januari en februari", erkent Flynn tegenover de Financial Times. Ook het vaker op afstand werken is een relevante factor, thuiswerkers nemen vaak te weinig pauzes tussendoor.

De aanpak lijkt te werken, want het aandeel KPMG-medewerkers dat noodgedwongen in het busy season meer dan vijftig uur per week werkt, daalde in 2023 van een derde naar een vijfde. Negenentwintig procent van de werknemers werkte vorig jaar helemaal niet meer in het weekend, tegen 18% twee jaar eerder.

Laatste nieuws