Podcastaflevering duikt dieper in de CSRD-regelgeving

Ook kleinere ondernemingen moeten zich voorbereiden op CSRD. Die conclusie kan getrokken worden uit de meest recente aflevering van de podcast "Werk met Waarde". In deze aflevering staat de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) centraal. Deze richtlijn, die vanaf 2025 grote ondernemingen verplicht om duurzaamheidsrapportages op te stellen, werpt niet alleen een schaduw over de financiële grootmachten, maar ook over het midden- en kleinbedrijf.

In deze aflevering gaan experts Jirina van Daal, accountant bij Flynth, en Wouter Spaargaren, controller bij Bolster Investment Partners met elkaar in gesprek. Zij delen niet alleen theoretische overwegingen maar ook praktische strategieën om bedrijven, ongeacht hun omvang, voor te bereiden op de onvermijdelijke wijzigingen die de CSRD-regelgeving met zich meebrengt.

Ook kleinere bedrijven zullen met CSRD te maken krijgen, verwacht Jirina van Daal. ‘Er is al een aantal MKB-ondernemingen die vrijwillig rapporteert over duurzaamheid. Ondanks dat zo’n rapportage niet verplicht wordt, zal het aantal duurzaamheidsverslagen enorm toenemen. Grote bedrijven hebben deze informatie nodig voor hun verslaggeving over heel de waardeketen.’

Luister nu gratis de hele podcast!

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Meer over


Laatste nieuws