ASML wil Fouquet benoemen tot CEO, accountant Wennink gaat met pensioen

Chipmachinefabrikant ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman en opvolger van Peter Wennink als bestuursvoorzitter. De benoeming wordt op 24 april voorgelegd aan de aandeelhouders.

Wennink en co-president Martin van den Brink treden op de dag van de aandeelhoudersvergadering af. Wennink en Van den Brink, de hoogste technologische baas, gaan dan met pensioen.

Fouquet is momenteel chief business officer bij ASML. Hij werkt al vijftien jaar in uiteenlopende rollen bij ASML. Volgens president-commissaris Nils Andersen beschikt hij daardoor over een 'diepgewortelde kennis van de technologie van ASML en de halfgeleidersector'.

Registeraccountant Wennink gaat met pensioen. Wennink was eerder partner bij Deloitte en kwam in januari 1999 in dienst bij ASML, aanvankelijk als CFO. Medio 2013 werd hij benoemd tot president en CEO. Oud-kantoorgenoot en voormalig Deloitte-topman Roger Dassen is momenteel CFO bij ASML.

Ook co-president Martin van den Brink gaat in april 2024 met pensioen, aldus ASML. Onder leiding van Wennink en Van den Brink groeide ASML de afgelopen jaren uit tot een organisatie met ruim 42.000 medewerkers en een beurswaarde van 255 miljard euro. De chipmachinefabrikant is volgens velen “het mooiste bedrijf van Nederland”.

Laatste nieuws