NBA reageert op concept standaard voor Duurzaamheidsassurance

De NBA heeft gereageerd op de internationale concept standaard 5000 over duurzaamheidsassurance van de IAASB. In de reactie vraagt de NBA om eenduidige definities en verdere uitwerking om de verstrekte zekerheid consistenter te maken. Dat meldt de NBA. 

In haar reactie op de concept-International Standard on Sustainability Assurance 5000 General Requirements for Sustainability Assurance Engagements and the Proposed Conforming and Consequential Amendments to Other IAASB Standards vraagt de NBA om een eenduidige definitie van 'beperkte zekerheid' op basis van Standaard 2400 in plaats van de brede schaal van beperkte zekerheid die is gebaseerd op Standaard 3000A. Juist omdat duurzaamheidsrapportering nu veel consistenter wordt, is het van belang dat de verstrekte zekerheid ook consistent is.

Daarnaast wijst de NBA er op dat duurzaamheidsrapportering en de assurance daarover op punten anders is dan financiële verslaggeving, en dat daarvoor nadere uitwerking nodig is. Tenslotte wijst NBA er op dat een aantal vereisten vanuit CSRD met de voorgestelde standaard nog niet is ingevuld.

Download NBA-reactie Proposed international standard on sustainability assurance 5000PDF 824,65 kB

Download de Proposed international IAASB-standard on sustainability assurance 5000

 

Bron: NBA

Meer over


NBA

Laatste nieuws