Shakira treft schikking in belastingzaak

Shakira heeft een schikking getroffen met de Spaanse belastingdienst en justitie. Dat is door de rechtbank in Barcelona bekendgemaakt tijdens een zaak over belastingontduiking. Shakira heeft ingestemd met een boete en omzeilt daarmee een eventuele gevangenisstraf.

Shakira zou voor circa 14,5 miljoen euro aan belasting hebben ontdoken. De zangeres moest aanvankelijk een boete van meer dan 23 miljoen euro betalen en ruim acht jaar de gevangenis in, aldus de Spaanse krant El País. Door de schikking is die boete verlaagd tot circa 7 miljoen euro en de gevangenisstraf tot drie jaar. De celstraf omzeilt de zangeres echter, door een extra boete van 432 duizend euro te betalen.

Met de schikking geeft Shakira toe dat zij tussen 2012 en 2014 belastingfraude heeft gepleegd. De zangeres woonde destijds in Barcelona met haar toenmalige vriend en voetballer Gerard Piqué, maar beweerde dat zij toentertijd de wereld rondreisde en de Spaanse stad alleen sporadisch bezocht. 

Uit onderzoek van het Spaanse openbaar ministerie bleek eerder dat Shakira via een heel netwerk van bv's probeerde om haar inkomsten te verhullen voor de fiscus. De zangeres stelde op de Bahama's te wonen. 

 

Bron: ANP

Laatste nieuws