Ontslagen topman Sam Altman van OpenAI gaat aan de slag bij Microsoft

De ontslagen topman Sam Altman van OpenAI gaat aan de slag bij Microsoft. Dat heeft Microsoft-topman Satya Nadella gezegd.

Volgens Nadella gaat Altman samen met de opgestapte OpenAI-president Greg Brockman leiding geven aan een nieuw team dat gaat werken aan geavanceerd onderzoek rond kunstmatige intelligentie.

Altman werd vrijdag ontslagen bij ChatGPT maker OpenAI. Het bestuur zei geen vertrouwen meer in hem te hebben als leider van het bedrijf. Volgens het bestuuur bleek uit onderzoek dat Atlman "niet consistent openhartig was in zijn communicatie naar het bestuur en dat daardoor de uitoefening van zijn verantwoordelijkheden werd gehinderd”.

Investeerders in OpenAI waren het niet eens met dit besluit. Zij oefenden afgelopen weekend druk uit op de raad van commissarissen om de ontslagen topman terug te halen, aldus Bloomberg. Hieronder vielen ook grootaandeelhouder Microsoft en diens CEO Nadella.

Het in 2015 opgerichte OpenAI is een belangrijke speler op de markt voor kunstmatige intelligentie. ChatGPT werd ongeveer een jaar geleden gelanceerd. Inmiddels ondervindt OpenAI steeds meer concurrentie van grote techbedrijven.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws