Mazars gaat samen met Amerikaanse branchegenoot Forvis

Mazars en de Amerikaanse branchegenoot Forvis gaan samen optrekken. Hierdoor ontstaat een accountants- en adviesorganisatie met een omzet van ongeveer 5 miljard dollar, waarmee het een top-10 speler wordt in de markt.

De nieuwe combinatie gaat formeel in juni volgend jaar van start en gaat opereren onder één naam, Forvis Mazars. Het bedrijf telt dan meer dan 50.000 medewerkers in 100+ landen.

In een persbericht laten de CEO's van beide kantoren weten dat de grotere schaal en financiële armslag hen in staat zal stellen om beter tegemoet te komen aan de behoeften van klanten. Samen kunnen ze bovendien beter inspelen op het veranderende landschap in de zakelijke dienstverlening.

Mazars is een van origine Frans accountantskantoor dat door de jaren heen is uitgegroeid tot een van de toonaangevende accountancy- en adviesspelers met Europese wortels. In tegenstelling tot andere wereldwijde firma's, opereert Mazars niet als een netwerk van nationale kantoren, maar als één geïntegreerde firma.

In het afgelopen boekjaar genereerde Mazars een omzet van €2,45 miljard. Mazars telt ongeveer 47.000 medewerkers, waarvan er ongeveer 17.000 werkzaam zijn binnen de alliantie die het heeft met andere firma’s in Noord-Amerika.

Forvis ontstond vorig jaar vanuit de fusie tussen zakelijke dienstverleners BKD en Dixon Hughes Goodman. Het bedrijf heeft ongeveer 6.000 medewerkers en draait een omzet van rond de €1,6 miljard.

Door de krachtenbundeling breidt Mazars zijn aanwezigheid uit binnen ’s werelds grootste markt voor zakelijke dienstverlening. Volgens een publicatie van Accounting Today staat het bedrijf momenteel 30ste gekeken naar de wereldwijde omzet, terwijl Forvis op de negende plek te vinden is.

“Forvis biedt ons de schaal en uitgebreide aanwezigheid die we in de Verenigde Staten al langer nastreefden”, aldus Hervé Hélias, Chief Executive en voorzitter van Mazars.

De samenwerking stelt Mazars bovendien in staat om de in de VS gevestigde multinationals ook in internationale markten te bedienen. Zo ook in Nederland, beaamt Ton Tuinier, bestuursvoorzitter van Mazars in Nederland.

“Ook in Nederland hebben wij ingeschreven op opdrachten voor grote multinationals en die vragen om volwaardige Amerikaanse aanwezigheid. Die hadden we niet, waardoor we afvielen maar straks kunnen we dat dus wel bieden.”

Zowel Mazars als Forvis zullen in handen blijven van de huidige respectievelijke partnerships. “Het betreft dus geen fusie”, aldus Tuinier. Het wereldwijde netwerk zal worden aangestuurd door een nieuw, wereldwijd bestuur, bestaande uit een gelijk aantal senior partners van beide kantoren en met een driejaarlijks wisselend voorzitterschap. Afgesproken is dat Mazars de eerste voorzitter mag leveren.

Meer over


Laatste nieuws