Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening coronasteun

AMSTERDAM - Bedrijven die aan het einde van de coronaperiode loonsteun ontvingen van de overheid, hebben alleen vrijdag nog om een definitieve berekening aan te vragen bij het UWV. Het zou gaan om zo'n 10.000 ondernemers die nog niet weten op hoeveel NOW-steun ze recht hebben gehad. De bedrijven kregen een voorschot uitbetaald, maar op basis van definitieve omzetcijfers kan het zijn dat ze geld terug moeten betalen of juist recht op meer geld hebben.

De bedrijven die nog een definitieve berekening aan kunnen vragen kregen subsidie in de zevende en achtste periode van de zogeheten Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Die periodes liepen van november 2021 tot en met maart 2022. De NOW-steun was bedoeld voor ondernemers van wie de omzet terugviel door de lockdowns.

De afgelopen weken kreeg het UWV duizenden aanvragen voor een definitieve berekening binnen. Maar ook zo'n 5000 verzoeken om uitstel. De ondernemers die geen definitieve berekening of uitstel aanvragen voor het verlopen van de deadline, moeten de volledige ontvangen NOW-steun terugbetalen.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws