Main Capital en WeFact slaan handen ineen om groei te versnellen

EERSEL - Main Capital Partners (“Main”) kondigt vandaag de samenwerking aan met de Nederlandse facturatiesoftwarespecialist WeFact. Deze strategische samenwerking is gevormd om gezamenlijk de nationale en internationale groei van WeFact te versnellen. Geleid door het management en ondersteund door de expertise van Main binnen de internationale softwaremarkt, zal WeFact haar marktpositie versterken en het productportfolio verder ontwikkelen, om een nog grotere toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten en partners.

WeFact, opgericht in 2005 en gevestigd in Eersel, levert al ruim 18 jaar een veelzijdige en moderne oplossing voor het versturen van facturen, het opmaken van offertes en het verwerken van inkoopfacturen zodat klanten continue inzicht en controle behouden over hun administratie. Het snelgroeiende softwarebedrijf bedient meer dan tienduizenden ondernemers uit Nederland, België en tal van andere Europese landen. Meer dan 750 accountantskantoren adviseren WeFact, dat naadloos gekoppeld kan worden aan boekhoudpakketten, als de ideale online facturatie- en administratieoplossing voor ondernemers.

WeFact en Main zullen intensief samenwerken om zowel een nationale als internationale groeiversnelling te realiseren. De groeistrategie zal onder andere bestaan uit het verdiepen en verbreden van het productaanbod, het (inter)nationaal verkopen door het interne team en via partners, en het onderzoeken van mogelijkheden voor strategische overnames.

Roel Korting, Chief Executive Officer van WeFact: “Wij kijken ernaar uit om de handen met Main ineen te slaan en gezamenlijk WeFact uit te bouwen tot een leidende internationale speler. Met de kennis en internationale ervaring van Main, in combinatie met onze technische en commerciële expertise, zijn wij gezamenlijk uitstekend gepositioneerd om de ambitieuze groeiplannen en verdere professionalisering van onze onderneming te realiseren. Kortom: dezelfde mensen, met behoud van kernwaarden, service en ambitie. Maar met versterking!”

Jeroen Blox, Chief Technology Officer van WeFact: “Om WeFact op te schalen en te ondersteunen is een sterke en ervaren partner nodig, die aansluit bij onze unieke WeFact cultuur. Deze solide partner hebben wij in Main gevonden. De drive om het beste product te maken is al 18 jaar onveranderd. Met Main als partner kunnen wij de continuïteit aan onze klanten waarborgen terwijl ons prestatiegerichte team zich richt op het benutten van nieuwe groeimogelijkheden in de markt. Deze samenwerking stelt ons in staat om de verdieping en verbreding van ons productaanbod en de verdere internationale uitrol van WeFact te realiseren.”

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main Capital Partners: “Wij kennen de oprichters en het management team van WeFact al jaren en zijn onder de indruk van de manier waarop zij de organisatie op een duurzame en snel groeiende manier succesvol hebben opgebouwd. Daarom zijn wij verheugd om met WeFact samen te werken en het bedrijf te ondersteunen in haar volgende fase. WeFact is een toonaangevende softwareleverancier in de facturatie en administratie markt met een uitermate modern product. Met behulp van WeFact, kunnen ZZP’ers, kleine ondernemers en MKB bedrijven zichzelf ontzorgen en meer inzicht, controle en efficiëntie verwezenlijken voor hun organisatie. Wij kijken er daarom enorm naar uit om gezamenlijk de klantenbasis nog groter en internationaler te maken.”

 

Bron: WeFact - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws