Witwaszaak van Eerd mogelijk pas in 2024 voor rechter

AMSTERDAM - De witwaszaak waarbij de teruggetreden Jumbo-topman Frits van Eerd betrokken is, komt mogelijk pas in 2024 voor de rechter. Dat meldt De Telegraaf.

De witwaszaak waar van Eerd bij betrokken, breidt zich volgens de krant steeds verder uit. Er zouden meerdere aan elkaar gerelateerde onderzoeken lopen. Daardoor wordt een inhoudelijke behandeling volgend jaar onzeker. De zaak zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2024 inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank. De Telegraaf meldt dit op basis van bronnen rond het onderzoek.

Volgens De Telegraaf richt het onderzoek zich nu voor een belangrijk deel op het paardenfokbedrijf Nijboer Stables in Assen. Dat bedrijf staat al langer in de belangstelling van justitie in een ander groot witwasonderzoek. Bij invallen in 2018 op verschillende locaties trof de recherche anderhalf miljoen euro aan contanten, drugs en vuurwapens aan. Waarvan zo’n €750.000 bij de paardenfokkerij.

Wat het verband is met de hoofdverdachte in het witwasonderzoek (Theo E.) waar Frits van Eerd bij is betrokken, is onduidelijk en wordt ook niet opgehelderd door de Telegraaf. Maar advocaat Fred Kappelhof van Theo E. bevestigt desgevraagd aan De Telegraaf dat het OM vragen heeft gesteld over Nijboer Stables. "Ik kan alleen zeggen dat Nijboer ter sprake is gekomen, maar meer wil ik er niet over zeggen. Wel dat het niet over een opiumdelict ging.

Laatste nieuws