PwC en EY nemen in België adviesbureaus over

BRUSSEL - EY neemt A-Three over, een adviesbureau gespecialiseerd in 'revenue assurance'. PwC neemt MKB-dienstverlener Handson & Partners over.

A-Three werd in 2010 opgericht en geldt als toonaangevend jong bedrijf op het gebied van revenue leakage: het opsporen, herstellen en voorkomen van omzetverlies. Het Brusselse bureau merkt op dat veel organisaties, ondanks geautomatiseerde ERP-systemen en tal van interne en externe controles onopgemerkt omzet verliezen. In totaal een omzetverlies dat één tot vijf procent van de EBITDA bedraagt, aldus A-Three.

Volgens EY België past het overnemen van A-Three in een strategie van investeren in nichegebieden die toegevoegde waarde hebben voor de EY klant. De A-Three oprichters Ludwig Bollaerts en Steve van der Steen blijven bij het bedrijf betrokken als director. Het bedrijf gaat onder de vlag van EY opereren.

Handson & Partners werd opgericht in 2002. Het bedrijf is actief in accounting, finance en control. Handson & Partners heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen en werkt veel voor familiebedrijven en startende ondernemingen. Het bedrijf heeft in totaal zes vestigingen.

Voor PwC is de overname van Handson & Partners een belangrijke manier om beter zichtbaar te worden binnen het Belgische MKB-segment. Handson & Partners  zal opereren als honderd procent dochteronderneming van PwC.

Bron: EY, PwC

Laatste nieuws