NBA Bestuur draagt Ted Verkade voor als voorzitter

AMSTERDAM - Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) draagt Ted Verkade voor als lid van het bestuur per 14 juni en als nieuwe voorzitter per 13 december 2021. Bovendien stelt het bestuur Christel Deckers, zij is geen accountant, voor als nieuw bestuurslid per 14 juni.

Conform het rooster van aftreden van het bestuur is er in juni één vacature. Daarnaast zal de ledenvergadering een persoon benoemen die de voorzitter, Marco van der Vegte, in december 2021 opvolgt en die tot die tijd wordt ingewerkt voor deze functie.

In de ledenvergadering van 14 juni zal over de benoeming van beide beoogde bestuursleden worden gestemd alsmede het voorzitterschap van Ted Verkade per december 2021.

Om te komen tot de voordracht van de twee nieuw in het bestuur te benoemen kandidaten heeft het bestuur een uitgebreide en zorgvuldige procedure gevolgd. Die procedure is voorbereid en uitgevoerd door de Selectie- en Remuneratiecommissie van het bestuur, die daarbij gebruik heeft gemaakt van de diensten van een extern bureau (Ebbinge). De werving voor de beide vacatures is gestart in december 2020.

Het bestuur draagt Christel Deckers voor als lid van het bestuur per 14 juni en Ted Verkade als lid van het bestuur per 14 juni en voorzitter vanaf 13 december 2021.

Christel Deckers (1961) is geen accountant; zij heeft als ondernemer wel de nodige ervaring met accountants. Zij vult het bestuur aan met haar blik van buiten en een ruime ervaring op het gebied van digitalisering, HR en corporate governance. Daarnaast beschikt zij over ruime bestuurlijke ervaring.

Ted Verkade (1963) is accountant in business met veel bestuurlijke ervaring. Hij is lid van de Accountantskamer, die functie zal hij na zijn benoeming in juni direct neerleggen. Verkade is sinds 2016 en tot eind 2021 CEO van Baker Tilly International, een netwerk van 122 accountantskantoren die gezamenlijk met 37.000 medewerkers actief zijn in 148 landen.

Marco van der Vegte: “Ik ben er van overtuigd dat Ted de juiste man is om het NBA-bestuur de komende jaren te leiden. Hij zal de veranderingen die de afgelopen periode zijn ingezet verder vorm geven. Christel is als niet-accountant een zeer waardevolle toevoeging aan het bestuur. Ik ben er trots op dat we met een uiterst zorgvuldige procedure en met hulp van een externe adviseur de beste kandidaten hebben gevonden.”

Ted Verkade: “In mijn loopbaan hebben altijd twee aspecten de boventoon gevoerd: enerzijds de drang om te vernieuwen en de daarvoor benodigde stappen met vastberadenheid te zetten, anderzijds de wetenschap dat ambitieuze doelen alleen bereikt kunnen worden als je het samen doet; met elkaar als accountants, maar ook met andere stakeholders. Verbinden en vernieuwen, dat is waarvoor ik mij graag voor de NBA wil inzetten. Vanaf 2022 ben ik daarvoor volledig beschikbaar.”

Christel Deckers: “Ik zie er naar uit om met hart voor mensen en cijfers mee te bouwen aan de accountant 3.0.”

 

Bron: NBA

Laatste nieuws