Steeds meer ondernemers vragen om hulp wegens schuldproblemen

ZWOLLE - Steeds meer ondernemers zoeken hulp bij het oplossen van hun financiële problemen, zegt de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Zo neemt het aantal dat belt voor hulp bij geldzorgen elke maand toe.

De NSR gaat daarom nauwer samenwerken met de Kamer van Koophandel om ondernemers die het moeilijk hebben beter te kunnen adviseren, aldus NSR op haar website.

Sinds de lancering van Geldfitzakelijk.nl, in oktober 2020, hebben ruim 12.000 ondernemers de digitale financiële fitheidstest op Geldfitzakelijk.nl ingevuld. Meer dan de helft van deze ondernemers heeft het financieel zo zwaar dat ze er zelf niet meer uitkomen. Ze trekken aan de bel en vragen daadwerkelijk hulp. De ondernemers worden doorgeleid naar bijvoorbeeld het programma Zwaar Weer van de Kamer van Koophandel, schuldhulploketten in de gemeente of speciale zzp-adviseurs. De NSR benadrukt hoe belangrijk het is om bij geldzorgen snel de stap te zetten naar hulp. Alleen zo kan je voorkomen dat geldzorgen kunnen uitgroeien tot armoede en schulden.

De NSR is eind 2019 opgericht. Banken namen destijds het voortouw bij het voorkomen van schulden bij huishoudens. Ze sloegen daarvoor de handen ineen met gemeenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het initiatief is bedoeld om in een vroeg stadium signalen op te vangen van mensen die grote kans hebben om op termijn in financiële problemen te komen.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws