Meerderheid Nederlanders tevreden over zijn of haar werk

AMSTERDAM - Een grote meerderheid van de werkende Nederlanders is tevreden met zijn of haar werk. De meeste werknemers vinden daarnaast dat ze genoeg tijd buiten het werk om overhouden. Maar volgens velen neemt de werkdruk wel toe.

Aldus een onderzoek van Motivaction in opdracht van CNV. In het onderzoek onder ruim tweeduizend werkende Nederlanders gaf 74% aan tevreden te zijn met zijn of haar huidige werk. Ook de balans tussen privé en werk en het soort werk kregen van bijna driekwart van de werkende Nederlanders een voldoende.

Iets meer dan de helft van de respondenten zegt in het onderzoek ook dat de werkdruk toeneemt. Bovendien vindt 42 procent van de werkende Nederlanders dat er harder gewerkt moet worden voor minder geld.

Volgens voorzitter Piet Fortuin van vakbond CNV is die toenemende druk een serieus probleem. Het is volgens hem dan ook belangrijk dat werkgevers een goed beeld hebben van de werkdruk.

Bovendien hebben werknemers een eigen verantwoordelijkheid. "De vakantietijd is een goed moment om eens in de spiegel te kijken. Hoe ben ik bezig, waar liggen mijn grenzen, wat kan ik zelf doen om op een gezonde manier aan het werk te blijven?", aldus Fortuin.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws