AFAS Software voegt Emily Glastra en Sabine Uitslag toe aan Raad van Commissarissen

Emily Glastra en voormalig CDA-kamerlid Sabine Uitslag zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC) van AFAS Software. Zij volgen hiermee Ton van der Veldt, medeoprichter van AFAS, en Ineke Kooistra, CEO bij Circle8Group, op. De benoeming vond plaats op voordracht van de huidige RvC.
 

Met de komst van Emily Glastra en Sabine Uitslag trekt het familiebedrijf een verrassend veelzijdig en zeer ervaren duo aan. Hiermee wordt de deskundigheid op het gebied van technologie, innovatie, besturen en affiniteit met maatschappelijke vraagstukken verder versterkt. De RvC van AFAS Software bestaat per 1 april uit de volgende leden:  

  • Piet Mars (voorzitter)
  • Jan Schurings (secretaris) 
  • Olaf Nieuwenhuis 
  • Herwin Mars
  • Emily Glastra
  • Sabine Uitslag

Over Sabine Uitslag

Sabine Uitslag kent de uitdagingen van de bestuurskamer en de werkvloer. Uitslag beschikt over ruim 30 jaar ervaring in de zorg en welzijn en is daarnaast thuis in de politiek en het onderwijs. Eerder in haar loopbaan was ze Tweede Kamerlid namens het CDA. Na haar carrière in de politiek werd ze bestuurder van diverse zorginstellingen en is ze een veelgevraagd spreker, dagvoorzitter, theatermaker en columnist. 

 

Over Emily Glastra 

Emily Glastra is algemeen directeur van T-Systems, onderdeel van Deutsche Telekom. Haar IT-carrière is gevormd door haar fascinatie voor technologie en vroegere ambitie om vlieger te worden. Na werkgevers als IBM en Microsoft en het hebben van een eigen ICT-onderneming, is ze naast haar rol bij T-Systems op meerdere gebieden actief. Glastra is voorzitter van branchevereniging NLDigital, onderdeel van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en zit in de Raad van Advies voor Politie Nederland. Daarnaast geeft ze diversiteit een gezicht door zich actief in te zetten voor meer diversiteit en inclusie in de IT-sector.

Stabiliteit, continuïteit en groei

Ton van der Veldt en Ineke Kooistra hebben met hun jarenlange inzet en toewijding in de RvC een enorm belangrijke bijdrage geleverd aan de stabiliteit, continuïteit en groei van AFAS Software.

Olaf Nieuwenhuis, RvC-lid bij AFAS: “Met Ton en Ineke hebben wij op een mooie, bij AFAS passende wijze invulling gegeven aan de vorming, inrichting en taakinvulling van de RvC. Wij danken hen voor hun bijdragen en gaan met Emily en Sabine verder bouwen aan een betrokken Raad van Commissarissen”.

Toezicht op bestuurlijk functioneren

De raad heeft korte lijnen met mensen binnen en buiten de organisatie en houdt de verschillende belangen in de gaten. De eerste lijn is die met de hoofddirectie, bestaande uit CEO Bas van der Veldt en CFO Arnold Mars. De leden in de raad zijn actief betrokken bij AFAS Software, inhoudelijk goed op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het familiebedrijf en houden toezicht op goed bestuurlijk functioneren. 

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.

 

Bron: AFAS Software - partner AccountancyWorld

Meer over


Laatste nieuws