Liefst 25% personeel Belastingdienst wil weg

APELDOORN - De vrijwillige vertrekregeling bij de Belastingdienst is zo populair dat bijna zevenduizend van de in totaal circa 30.000 werknemers zich hiervoor hebben aangemeld. Aldus cijfers die het FD heeft opgevraagd. Eerder werd al duidelijk dat de regeling veel populairder was dan verwacht. De Belastingdienst besloot daarop om de aanmeldingstermijn te vervroegen naar 1 september aanstaande.

De regeling, ontstaan uit een reorganisatie was bedoeld om 5.000 medewerkers vrijwillig te laten vertrekken. De regeling was met name gericht op boventallig en lager geschoold administratief personeel. Maar juist veel hoger geschoolden maken er gebruik van, liefst drie keer zoveel als de Belastingdienst had verwacht.

"De uittocht betreft voor een belangrijk deel hoger betaalde controleurs en accountants waar de fiscus er toch al onvoldoende van in huis heeft", aldus het FD.

Volgens het FD is daarmee de poging van de Belastingdienst mislukt om een uittocht van hoger geschoolde,  ervaren medewerkers op cruciale posities te stoppen. De Belastingdienst neemt wel weer 1.500 nieuwe medewerkers met kennis van moderne technieken aan.

Laatste nieuws