Word Register Tax Accountant: de herkenbare fiscale specialist

HILVERSUM - Een accountant die werkzaam is in het MKB verzorgt voor zijn klanten veelal het samenstellen van de jaarrekeningen. In het verlengde daarvan doet de accountant ook vaak tal van fiscale aangiftes. In de opleiding tot MKB Accountant zitten enkele fiscale vakken die ervoor zorgen dat de noodzakelijke fiscale basiskennis bij MKB Accountants aanwezig is. Toch heeft de klant vaak behoefte aan iemand die over meer en specialistische fiscale kennis beschikt. Daarom hebben wij in samenwerking met Fiscount de nieuwe opleiding Register Tax Accountant (RTA) ontwikkeld.

Op het snijvlak van accountancy en belastingadvies

Als accountant beweeg je vaak op het snijvlak van accountancy en belastingadvies. Om een klant op fiscaal gebied goed te kunnen adviseren, kom je dan kennis tekort. Dat vraagt om verdieping en verbreding van je fiscale kennis. De opleiding Register Tax Accountant biedt kennis en inzichten om klanten op fiscaal gebied goed te kunnen adviseren.

Internationaal herkenbaar

In Nederland is de belastingaccountant een herkenbare fiscaal adviseur voor klanten in het MKB. Maar ook in het buitenland is de belastingaccountant een herkenbare beroepsgroep. Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep: ”Tax Accountant is een beroepsgroep die in veel landen bekend is. Als Markus Verbeek Praehep willen wij daarbij aansluiten. Vandaar ook de naam Register Tax Accountant.”

Een topopleiding met een topdocent

In samenwerking met Fiscount is de nieuwe opleiding Register Tax Accountant ontwikkeld. Gerrie van der Wal, Directeur Fiscount: ”We zijn blij dat we deze topopleiding samen met Markus Verbeek Praehep kunnen aanbieden en dat we drs. Quintus Stokvis-Veth bereid hebben gevonden om deze opleiding mede op te zetten en te verzorgen. Quintus is een zeer ervaren fiscalist en heeft een voorliefde voor praktijkgericht fiscaal onderwijs en is daarnaast al jaren als inleider en docent verbonden aan zowel Fiscount als Markus Verbeek Praehep. Inhoudelijke vakkennis en didactische kwaliteiten komen bij hem op natuurlijke wijze bij elkaar.“

Nationale herkenning

De Register Tax Accountant (RTA) is een erkende beroepsgroep. Iedereen die bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) als accountant (AA of RA) staat ingeschreven en zich als Register Tax Accountant bij de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA) heeft laten registreren, mag de titel RTA achter zijn of haar naam voeren. Het is een beschermde titel die voorbehouden is aan degenen die bij de SRFA geregistreerd staan. Arjen Bonestroo, bestuurslid van de SRFA: ”Je bent dan dus belastingaccountant met een internationaal herkenbare titel.”

Schrijf je in voor de opleiding

De opleiding Register Tax Accountant bestaat uit 8 modules. Je kunt de opleiding in z’n geheel volgen, maar ook per module. Dit laatste kan interessant zijn in het kader van de PE-verplichting van accountants.

Incompany mogelijkheden

De opleiding Register Tax Accountant kan ook incompany worden verzorgd. Dan gaan wij binnen je organisatie kijken hoe we de opleiding kunnen aanbieden. Wil je graag een vrijblijvend advies? Neem dan contact op met onze ervaren consultants via 035 - 5 280 813 of stuur een e-mail naar incompany@mvp.nl.

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws