Accountant verdient gemiddeld 6.000 euro per maand

AMSTERDAM - Gemiddeld verdient een registeraccountant circa € 6.000 bruto per maand. Voor een beginnend accountant is dat ruim de helft (€ 3.500). Een partner van een groot kantoor verdient circa € 18.500 per maand, met uitschieters tot 40 mille voor partners die bovengemiddeld presteren. Hierover bericht De Telegraaf in zijn wekelijkse rubriek 'Wat verdient een …?'

Volgens De Telegraaf hebben accountants "de banen momenteel voor het uitzoeken", waarbij wordt verwezen naar recente gegevens van vacaturesite Indeed. Circa 85% van de vacatures voor accountants staat twee maanden of langer open, maar "aan de beloning zal het niet liggen dat er te weinig registeraccountants zijn".

Werkdruk

Naast de salarissen die de krant noemt, worden accountants ook vaak "gelonkt" met een auto van de zaak en zaken als een bonus of dertiende maand. De hoge werkdruk is volgens de krant de belangrijkste reden dat het "toch lastig" is om voldoende accountants te vinden. "Vooral jongere medewerkers knappen af op de prestatiedruk bij grote accountantskantoren, waar het belangrijk is om veel gewerkte uren in rekening te kunnen brengen aan klanten."

Beoefenaar van een bescherm beroep

Ook krassen op de reputatie van het beroep door boekhoudschandalen en de lange studie die nodig is om uiteindelijk registeraccountant te worden helpen niet bij het vinden van genoeg kandidaten, meent de krant. Alleen wie dit "jarenlange traject positief doorloopt", mag zich uiteindelijk inschrijven bij de NBA als beoefenaar van een beschermd beroep, "dat niet iedereen mag uitoefenen".

 

Bron: De Telegraaf

Laatste nieuws