EY realiseert lichte omzetgroei

ROTTERDAM - EY Nederland realiseerde het afgelopen boekjaar, dat liep van 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016, een omzet van € 727 miljoen (€ 710 miljoen vorig boekjaar), een stijging van 2%.

Verplichte kantoorrotatie en hogere investeringen in kwaliteit drukten het resultaat met 8% tot € 135 miljoen. Dit is te lezen in het geïntegreerde jaarverslag dat de onderneming vandaag publiceert.

De kantoorrotatie heeft geleid tot een evenwichtigere cliëntenportefeuille van EY over de verschillende marktsectoren. Wij zijn afgeroteerd op langlopende audit en non-audit cliënten en wij zijn gestart met de werkzaamheden voor nieuwe audit en non-audit cliënten. In dat opzicht was er sprake van een transitiejaar dat onze omzetgroei onder druk zette.

Door een forse toename van het aantal medewerkers en hogere investeringen in kwaliteit van dienstverlening en processen, opleiding, technologie en vernieuwing van werkplekken stegen de operationele kosten met 5%.

Innovatie en versterking van dienstverlening

Trends en marktontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. Om aan deze veranderingen en de daarmee samenhangende vraagstukken van cliënten tegemoet te komen, heeft EY verder veel tijd en middelen geïnvesteerd in innovatie en versterking van haar dienstverlening.

De integratie van data analytics speelt daarin een belangrijke rol. Zo rolde Assurance EY Canvas, Helix en Atlas uit - tools ter verbetering van de auditkwaliteit, ontwikkelde Tax de VPB Analytics tool en lanceerde Advisory een geïntegreerde data analytics aanpak om het innovatieproces bij cliënten te versnellen.

EYnovation, onze specifieke dienstverlening aan start-ups en scale-ups, werd landelijk uitgerold en Innovate EY werd gelanceerd om innovatie door onze eigen mensen gestructureerd vorm te geven.

Gedurende het afgelopen boekjaar nam EY drie bedrijven over ter verbreding van haar dienstverlening: Integrc (SAP governance, risk en compliance), i3 (business intelligence, big data en predictive analytics) en Montesquieu (finance en risk management). Recentelijk en na afsluiting van het boekjaar nam EY ook OC&C Strategy Consultants Benelux over en versterkte hierdoor haar strategie adviespraktijk.

Investeren in talent

In het afgelopen boekjaar nam EY ruim 1.100 nieuwe medewerkers in dienst. Het aantal medewerkers bedroeg per einde van het boekjaar 4.284, waarvan 246 partners (vorig jaar 3.958 medewerkers, 233 partners).

Investeren in kwaliteit betekent ook investeren in training en opleiding van onze medewerkers. De uitgaven daarvoor namen toe met 14% tot € 13,5 miljoen en het aantal trainings- en opleidingsuren per FTE bedroeg 101, een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar.

De aantrekkelijkheid van EY als werkgever is terug te zien in een blijvend hoog retentiecijfer van toptalent (91%) en een betrokkenheidscore van 77%. In het medewerkerstevredenheidsonderzoek van 2016 gaf maar liefst 86% van de medewerkers aan dat zij er trots op zijn om bij EY te werken.

Bekijk het volledige persbericht hier.

Bron: EY

Laatste nieuws