NBA past correctie toe bij beoordeling kennistoets 2022

AMSTERDAM - Naar gebleken is, bevatte één vraag in de Kennistoets 2022 een onjuiste antwoordsleutel. Deze vraag zal niet meer meetellen voor de beoordeling. De enkele accountants, die als gevolg van deze omissie eerder te horen kregen dat zij waren gezakt en dus ten onrechte een herexamen hebben moeten doen, zullen door de NBA worden gecompenseerd voor de extra bestede uren. Dat meldt de NBA.

Accountants die werkzaamheden verrichtten ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controle van de jaarrekening 2022 en/of 2023 waren verplicht om de Kennistoets 2022 met goed gevolg af te leggen. Met het succesvol afronden van de KT geven deelnemers blijk te beschikken over actuele kennis, zoals bedoeld in de Verordening op de kennistoets.

Als gevolg van deze verplichting hebben 6036 accountants de Kennistoets 2022 afgelegd. Een eerste analyse wijst uit dat ongeveer 46 accountants ten onrechte zijn gezakt. Zij hadden een juist antwoord gegeven dat echter als foutief is beoordeeld. De NBA neemt contact op met deze personen of met de kantoororganisaties waar ze werkzaam zijn om compensatie te kunnen bieden.

De NBA heeft de oorzaak van de onjuistheid geanalyseerd en maatregelen getroffen om een dergelijke situatie in de toekomst te vermijden.

 

Bron: NBA

Laatste nieuws