Week vrij voor werknemers van LinkedIn

SUNNYVALE - Werknemers van zakelijke netwerksite LinkedIn hebben deze hele week vrij. Dit kost de werknemers geen vakantiedagen, aldus CNN. De extra dagen vrij zijn bedoeld om even op adem te komen omdat werknemers net als bij andere bedrijven inmiddels ruim een jaar vanuit huis werken. 

Het grote gebaar geldt voor de meerderheid van de bijna 16.000 voltijdskrachten van LinkedIn. Het team dat tijdens de week vrij de boel draaiende houdt, krijgt op een later moment de mogelijkheid om vrij te nemen.

Met de pauze hoopt LinkedIn burnouts te voorkomen, aldus Teuila Hanson, hoofd HR van LinkedIn. "We willen hen echt iets waardevols geven, en volgens ons is het meest waardevol op dit moment tijd voor ons allemaal om als geheel even afstand te nemen", aldus Hanson tegen CNN. 

Omdat bijna het hele bedrijf tegelijkertijd vrij is, worden werknemers niet overspoeld met e-mails, uitnodigingen voor vergaderingen en projecten tijdens hun afwezigheid. "We proberen om het vakantiegevoel nog even te laten voortduren als we weer aan de slag gaan", aldus Hanson.

De maatregel van LinkedIn past in een breder programma om werknemers te helpen de sleur van het thuiswerken te doorstaan. Zo worden managers getraind om burnoutsignalen te herkennen en zijn er dagen waarop werknemers geen vergaderingen hebben. 

Laatste nieuws