HBO Bachelor Accountancy

Er is een toenemend tekort aan financieel professionals. Zie je een carrière als (assistent-)accountant wel zitten? Ben jij degene die ondernemers in het midden- en kleinbedrijf adviseert over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is deze HBO Bachelor Accountancy een passende keuze. Deze opleiding is gebaseerd op het actuele Rapport Eindtermen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) en is officieel door de NVAO geaccrediteerd. Docenten uit de dagelijkse praktijk dagen je uit om je te ontwikkelen tot een professional op het brede werkterrein van accountancy. Hiermee leg je een fundament voor een latere opleiding tot accountant met een certificerende bevoegdheid.

Resultaat

Je ontvangt het officiële HBO Bachelorgetuigschrift Accountancy en mag de titel BSc (Bachelor of Science) voeren

Je hebt je ontwikkeld tot volwaardig gesprekspartner voor het management en stakeholders en kunt adviseren op fiscaal gebied, maar ook over bedrijfseconomische vraagstukken, privacyvraagstukken en diverse automatiseringsvraagstukken

Voor wie?

De HBO Bachelor Accountancy is bedoeld voor ambitieuze mensen die zich op HBO-niveau willen ontwikkelen in de accountancy.

Aanpak HBO Bachelor Accountancy

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Zij vormen een ideaal klankbord. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Deze pas je vervolgens toe in je eigen werksituatie, om dit weer samen met je docent te evalueren en mogelijk bij te stellen. Een ideale manier om begeleid je kennis en kunde te ontwikkelen. Het programma is overzichtelijk opgebouwd in de vorm van modules. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. In deze opleiding word je uitgebreid voorbereid op je examens. Als accountant is het heel belangrijk om de benodigde papieren in huis te hebben.

Vervolgmogelijkheden

Het Bachelorprogramma voldoet aan de actuele eisen van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). In een erkend programma kun je op een efficiënte wijze doorstuderen tot accountant met of zonder een certificerende bevoegdheid. De Bacheloropleiding sluit naadloos aan op het opleidingsprogramma Post HBO AA Accountancy - MKB. Je kunt dan kiezen uit 2 verschillende oriëntaties: MKB Accountancy of Finance.

Als je AA-accountant wilt worden volg je na de HBO Bachelor Accountancy, eerst de Post HBO AA Accountancy - MKB en vervolgens de wettelijk voorgeschreven Praktijkopleiding AA Accountancy - MKB die we verzorgen als erkend stagebureau van de Raad voor de Praktijkopleiding. Het is ook mogelijk om deze laatste 2 opleidingen geïntegreerd te volgen.

Ook voor je RA-titel kun je goed terecht bij Markus Verbeek Praehep. Na je Bacheloropleiding vervolg je je route bij een universiteit die de Masteropleiding en Post Master RA aanbiedt.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal.

Meer informatie over de HBO Bachelor Accountancy vind je op de website van Markus Verbeek Praehep.

 

Bron: Markus Verbeek Praehep - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws