Schakelprogramma accountancy, finance en control

Iets voor u?
  • U ambieert een carrière binnen de accountancy of controlling.
  • U heeft een afgeronde bachelor- of WO-opleiding buiten het vakgebied Finance.
  • U kiest voor de combinatie werken/leren om in korte termijn de benodigde vakkennis eigen te maken.

Schakelprogramma accountancy, finance en control

Wilt u als afgestudeerde bachelor of master graag als (assistent-)accountant in het MKB of als (assistent) controller gaan werken? Maar mist u de vakkennis, omdat u een niet-financiële opleiding heeft gevolgd? Dan biedt de postbacheloropleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control u vanaf de eerste dag de benodigde vakkennis, waarmee u direct als financial aan de slag kunt. Deze opleiding duurt één jaar. Om hierna toegelaten te kunnen worden tot onze accountancyopleiding (Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB) stelt u in deze periode een praktijkportfolio samen.

Doelgroep

U heeft een afgeronde bachelor- of WO-opleiding in een niet-financiële richting. En u wilt graag als gecertificeerd accountant AA (MKB adviseur) bij een accountantskantoor of als assistent controller gaan werken. Voor een meer optimale integratie tussen de theorie en praktijk is het hebben van een relevante werkplek een pré.

Werkvorm

In deze opleiding staat kennisoverdracht, gebaseerd op de standaard literatuur, centraal. Daar waar mogelijk wordt aan deelnemers gevraagd om ervaringen uit de eigen praktijk als casuïstiek in te brengen in de opleiding. De docenten zullen er voor zorgen dat de dagelijkse praktijk in de bijeenkomsten wordt geïntegreerd.

Studiebelasting

Naast de bijeenkomsten van gemiddeld 6 uur per week moet u rekening houden met 6 tot 8 uur zelfstudie per week. De bijeenkomsten zijn op vrijdag, met uitzondering van een aantal bijeenkomsten in blok 2, deze zijn op dinsdag. In de ideale situatie combineert u de studie met een relevante baan van 4 dagen in de week, zoals junior accountant op een accountantskantoor of financieel medewerker bij een organisatie.

Studiekosten

De kosten voor de opleiding Schakelprogramma accountancy, finance en control zijn als volgt:

+ Opleidingskosten: € 5.495,- (vrij van btw)
+ Inschrijfgeld per schriftelijke toets: € 195,- (vrij van btw)           
+ Boeken: circa € 600,- (exclusief 6% btw). Deze schaft u zelf aan.

De totale kosten voor deze opleiding, exclusief boekengeld en zonder herkansingen, bedragen € 7.445,-.

Diploma

Na afronding van de opleiding ontvangt u het postbachelordiploma Schakelprogramma accountancy, finance en control. Het diploma, aangevuld met een praktijkportfolio, geeft rechtstreeks toegang tot de accountancyopleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB. Na het afronden van de opleiding Verkort schakelprogramma oriëntatie MKB en de daarbij behorende praktijkopleiding mag u zich inschrijven in het accountantsregister van de NBA. U mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren.

Resultaat

Met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control, in combinatie met uw eerder behaalde hbo of master getuigschrift, verbreedt u uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. U heeft kennis verkregen op het niveau van de bacheloropleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). Met het behalen van uw eerste bachelor- of WO-opleiding heeft u voldoende vaardigheden ontwikkeld, waaronder onderzoekend vermogen. In combinatie met het diploma Schakelprogramma accountancy, finance en control bent u een volwaardige financiële professional.

Meer informatie of vragen?

Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Klik hier voor meer informatie.