Visma publiceert jaarverslag 2022

22-03 09:59 | bron: AccountancyWorld

OSLO - Visma combineerde winstgevende groei met altijd hoge investeringen in productontwikkeling en acquisities in 2022, waarmee de basis werd gelegd voor duurzaam leiderschap in cloud-bedrijfssoftware.

Visma realiseerde een omzet van EUR2.1 miljard in 2022, een groei van 19 procent ten opzichte van 2021. De inkomsten uit SaaS (Software as a Service) en gerelateerde cloudservices waren goed voor 85 procent van de groepsomzet in 2022, een stijging ten opzichte van 81 procent in 2021. De EBITDA voor het volledige jaar bedroeg 587 miljoen euro, een stijging met 11 procent ten opzichte van 2021.

Visma heeft nu meer dan 1,4 miljoen klanten in heel Europa en Latijns-Amerika, een groei van 26 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Maandelijks stromen 21,7 miljoen e-facturen en 11,1 miljoen loonstroken door de systemen van de Groep.

“Visma zal blijven doen waar we goed in zijn. We gaan lokaal relevante en gestandaardiseerde cloudsoftware bouwen die bedrijfsadministratie automatiseert, gegevens verbindt, samenlevingen efficiënt laat draaien en bedrijven het financiële vertrouwen geeft waar ze naar op zoek zijn”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Bekijk hier de hoogtepunten en download het rapport

Een jaar van recordinvesteringen

Het overnemen van andere grote softwarebedrijven is een integraal onderdeel van de groeistrategie van Visma, waardoor de Groep haar productaanbod zowel in bestaande als nieuwe markten kan uitbreiden en verbeteren.

In 2022 nam Visma in totaal 42 bedrijven over in acht landen voor een recordbedrag van 1,1 miljard euro. Deze omvatten de eerste acquisities van de Groep in Frankrijk en Duitsland, twee van Europa's grootste markten voor zakelijke software.

Om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten op het gebied van veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke software, heeft Visma in 2022 ook een recordbedrag van EUR 424 miljoen geïnvesteerd in productontwikkeling. Dit vormt bijna 21 procent van de totale omzet van de Groep, een aandeel dat behoort tot de de hoogste in de software-industrie.

Een van die investeringen in 2022 was de oprichting van Visma's negende competentiecentrum, "Visma Tech Portugal", in de stad Porto. Het zal dienen als een hub voor innovatie op gebieden als cyberbeveiliging, AI en productontwerp.

“We passen AI, machine learning en datawetenschap toe om de efficiëntie en het concurrentievermogen van onze klanten te vergroten. Bovendien blijft het verbinden van producten via API's een topprioriteit, om ervoor te zorgen dat onze klanten naadloze gegevenssynchronisatie hebben tussen hun bedrijfsfuncties", voegt Hverven toe.

Meebewegen op de golf van digitale transformatie

Hoewel 2022 een jaar was van toegenomen financiële onzekerheid voor bedrijven en consumenten, blijft Visma een aanzienlijk groeipotentieel zien voor zijn bedrijfskritische cloudsoftware.

Slechts 34 procent van de bedrijven in de EU maakt volgens De Digital Economy and Society Index (DESI) gebruik van cloud computing. DESI onthult ook een aanzienlijke kloof tussen grote bedrijven en mkb's in het gebruik van digitale basisoplossingen, zoals ERP-software, en e-commerce.

Om haar doelstelling te halen dat 75 procent van de bedrijven tegen 2030 overstapt op cloud- en andere geavanceerde technologieën, heeft de EU 127 miljard euro uitgetrokken voor digitale hervormingen en investeringen in de nationale plannen voor herstel en veerkracht.

Meer dan de helft van dit bedrag zal naar verwachting worden besteed aan de digitalisering van openbare diensten en bedrijven, met name mkb’s. Dit zijn segmenten waarin Visma een leidende positie heeft ingenomen.

"Europa's reis naar de cloud is nog maar net begonnen en we zien een aanhoudende sterke vraag naar onze bedrijfskritische software om meer efficiëntie en slimmere digitale oplossingen te stimuleren, zowel in de publieke als in de private sector", zegt Hverven.

 

Bron: Visma Software - partner AccountancyWorld





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 jun Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden
02 jun Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening coronasteun
02 jun Abonnementsvorm binnen mijn accountantskantoor, wel of niet doen?
02 jun De Dag van de mkb-accountant, donderdag 8 juni aanstaande
02 jun Willekeurige afschrijving op bedrijfsmiddelen
02 jun 3 tips om efficiënt te werken dankzij automatisering
02 jun Nieuw Accountantsmagazine!
01 jun UWV mist dag voor deadline gegevens van duizenden NOW-aanvragers
01 jun UWV: groei werkgelegenheid in Nederland vertraagt volgend jaar
01 jun CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen
01 jun Inflatie in Nederland in mei toegenomen tot 6,1 procent
01 jun 5 tips om samenstelstress te voorkomen
01 jun U bent van harte welkom op de Dag van de mkb-accountant
01 jun Onzichtbare transacties, zichtbare verantwoordelijkheid: De uitdagingen voor accountants onder de WWFT bij het monitoren van NFC transacties
01 jun Hoe Rijkse Accountants & Adviseurs zichzelf en ondernemers helpt met WeFact
31 mei Practicemanagement voor administratie- en accountantskantoren
31 mei De kostprijs berekenen, hoe doe je dat eigenlijk?
31 mei CPB waarschuwt dat gevaar van recessie nog niet is geweken
31 mei Banken gaan minder vaak controleren op mogelijk witwassen
31 mei Randstad: Nederland loopt vast door tekort aan vakmensen
31 mei Ledenvergadering NBA 12 juni 2023: Vergaderstukken, ingediende zienswijzen en amendementen
31 mei NBA reageert op ‘Portugal-route’
31 mei Winkeliers zetten ruim 5 procent meer om in april
31 mei Webinar RPA: dit zijn de vijf key take-aways (video)
31 mei Fiscale Kalender 2023
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Advertentie
uw banner hier?