Visma realiseert 28% groei in Annualised Repeatable Revenue (ARR) in eerste kwartaal 2022

AMSTERDAM - Visma heeft de resultaten van het eerste kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De Annualised Repeatable Revenue (ARR) groeide 28 % en komt uit op € 1.744 miljoen. De omzet is met 18% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar naar € 579 miljoen. De SaaS-omzet is met 27% toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en vormt daarmee een belangrijke motor van de inkomstengroei.

1.260 000 klanten werken met software van Visma en het aantal SaaS klantencontracten groeide met 20% op jaarbasis. 81% van de omzet komt uit cloudsoftware en aanverwante diensten. Maandelijks worden in Europa ruim 18,1 miljoen facturen en 10,3 miljoen loonstroken verwerkt met software van Visma.

Visma's vier primaire geografische focusgebieden kenden in het eerste kwartaal allemaal een gezonde groei in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Visma Benelux groeide met 18%; Visma Nordics met 19%; Visma Custom Solutions met 13%; en Visma's geografische uitbreidingsgebieden in Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika groeiden met 59%.

Vijftien bedrijven sloten zich in het eerste kwartaal bij Visma aan, met een gecombineerde jaaromzet van € 35 miljoen (pro forma). In Nederland zijn Rompslomp, Appical, Lyanthe en Reliforce toegetreden tot de Visma familie in het eerste kwartaal van 2022.

Lees het volledige verslag over het eerste kwartaal van 2022

 

Bron: Visma - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws