Wereldwijde omzet BDO stijgt met 15% naar 11,8 miljard dollar

ZAVENTEM - BDO heeft in 2021 (het boekjaar loopt tot oktober 2021) een wereldwijde omzet van 11,8 miljard dollar gerealiseerd. Dit is goed voor een groei van 14,8%, met vaste wisselkoersen komt de groei uit op 10,8%. Vergeleken met 2020 is de omzet daarmee met circa 1,5 miljard dollar gegroeid.

Hiermee is BDO wereldwijd gezien het vijfde grootste accountants- en adviesbureau, weliswaar met flinke afstand op de Big Four (Deloitte, EY, KPMG en PwC), maar ook met een straatlengte voorsprong op achtervolgers Grant Thornton en RSM.

In het afgelopen boekjaar wist BDO ook zijn personeelsbestand te vergroten naar ruim 97.000 medewerkers, een groei van 6,8%. Zij zijn werkzaam vanuit circa 1.700 kantoren in 167 landen overal ter wereld.

Het grootste deel van de groei van BDO in het afgelopen boekjaar was organisch. Daarnaast deed het bureau ook enkele niche-overnames. Zo werden in Noord-Amerika MBAF, DemandGen International en DVP Capital overgenomen.

Ook in Europa deed BDO een aantal overnames, waaronder die van ProExC in Nederland. De meest spraakmakende deal vond plaats in Finland, waar BDO het volledige team van concurrent RSM overnam.

De regio Noord- en Zuid-Amerika was het afgelopen jaar met 53% goed voor het leeuwendeel van de omzet van BDO, terwijl de EMEA-regio 35% van de omzet genereerde. De snelgroeiende Asia Pacific-divisie wist 12% van de totale omzet te behalen.

In ons land heeft BDO 2.600 werknemers, die samen goed zijn voor een omzet van meer dan 290 miljoen euro. BDO Nederland heeft de cijfers voor boekjaar 2021 nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat het bedrijf de groeireeks van de afgelopen vijf jaar heeft voortgezet.

Laatste nieuws