Pensioen verzekerd – maar tegen welke prijs?

20-09 06:05 | bron: Accountancyworld

AMSTERDAM - Veel MKB-ondernemingen hebben een pensioenregeling, die ondergebracht is bij een verzekeraar. Het zijn vaak grote contracten, waarvan de door de werkgever te betalen premie een belangrijk onderdeel is op de jaarrekening. Ook voor de werknemers is het pensioencontract van belang, aangezien de opbrengsten ervan uiteindelijk bepalen hoe hoog hun pensioeninkomen zal zijn. Alle reden om kritisch te zijn op de inrichting van de pensioentoezegging en de keuze van de pensioenverzekering en eens in de paar jaar de gemaakte keuzes te evalueren.

MoneyView heeft onlangs de balans opgemaakt van pensioenverzekeringen door een benchmark op voorwaarden en op tarieven. Met betrekking tot dat laatste heeft MoneyView de prijsanalyse van twee kanten benaderd: welke kost de werkgever het minste én welke levert de werknemer het meeste op. Hiervoor zijn 44 werknemersbestanden doorgerekend met verschillende samenstelling qua leeftijden, inkomens en pensioenstaffels. Voor wat betreft de voorwaarden heeft MoneyView 57 voorwaarden, kenmerken en (on)mogelijkheden in haar analyse betrokken. Dit resulteert in de MoneyView ProductRating Pensioenen, waarin de best scorende producten vijf sterren krijgen toegekend.

In de categorie Prijs ‘Werkgeverslasten’ gaan die naar Delta Lloyd voor het Persoonlijk Pensioen Plan. Vijf sterren in de categorie Prijs ‘Werknemersopbrengsten’ zijn toegekend aan BeFrank voor hun Neutrale Lifecycle Ambitieus. Vijf sterren in de categorie ‘Voorwaarden’  tenslotte gaan naar Zwitserleven PPI voor het Nu Pensioen.

In het rapport van MoneyView, welke u gratis kunt verkrijgen, wordt verder de nodige aandacht besteed aan de mogelijkheden tot doorbeleggen na pensioendatum. Dit biedt in de huidige tijd met extreem lage rentestanden interessante mogelijkheden aan pensioenontvangers om een hogere uitkering te verkrijgen. In het onderzoek wordt duidelijk dat er zeer grote verschillen zijn in de manier waarop aanbieders dergelijke beleggingen inrichten, hetgeen grote gevolgen kan hebben voor het pensioeninkomen van de voormalig werknemer. Ook wordt er stilgestaan bij de meest actuele productontwikkeling in pensioenland: Variabel pensioen. De uitkeringen van de verschillende producten zijn in een aantal scenario’s naast elkaar gezet.

Download het hele gratis rapport hier.

Bron: MoneyView - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan middels het deelnameformulier


Laatste nieuws
23 okt Arbeidsmarktcommunicatie troef in strijd om accountant
23 okt Bedrijven betalen facturen steeds later
23 okt Ontwerpbesluit aanwijzing oob’s naar Tweede Kamer
23 okt KvK onderzoekt ergernis over commercieel gebruik van handelsregister
23 okt Spaarrente Barometer derde kwartaal 2018: Einde daling spaarrentes nog niet in zicht
23 okt Novak Opleidingen: Voorlichtingsbijeenkomst NV NOCLAR
23 okt De voordelen van UBL en waarom je er mee zou moeten werken
22 okt ING negeerde waarschuwingen van ministers over forse loonsverhogingen
22 okt 'Nederlandse pensioenstelsel is wereldwijd opnieuw het beste'
22 okt Big four worden steeds actiever op het gebied van juridische dienstverlening
22 okt De accountant en strategie?
22 okt Even privé met… Sander Brouwer, De Hooge Waerder Accountants
22 okt Bekijk 9 nieuwe vacatures bij BDO
19 okt EY investeert 1 miljard dollar in technologie en innovatie
19 okt Een leaseauto! Dus je rijdt gratis?
Founding partner
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?