Pensioen verzekerd – maar tegen welke prijs?

20-09 06:05 | bron: Accountancyworld

AMSTERDAM - Veel MKB-ondernemingen hebben een pensioenregeling, die ondergebracht is bij een verzekeraar. Het zijn vaak grote contracten, waarvan de door de werkgever te betalen premie een belangrijk onderdeel is op de jaarrekening. Ook voor de werknemers is het pensioencontract van belang, aangezien de opbrengsten ervan uiteindelijk bepalen hoe hoog hun pensioeninkomen zal zijn. Alle reden om kritisch te zijn op de inrichting van de pensioentoezegging en de keuze van de pensioenverzekering en eens in de paar jaar de gemaakte keuzes te evalueren.

MoneyView heeft onlangs de balans opgemaakt van pensioenverzekeringen door een benchmark op voorwaarden en op tarieven. Met betrekking tot dat laatste heeft MoneyView de prijsanalyse van twee kanten benaderd: welke kost de werkgever het minste én welke levert de werknemer het meeste op. Hiervoor zijn 44 werknemersbestanden doorgerekend met verschillende samenstelling qua leeftijden, inkomens en pensioenstaffels. Voor wat betreft de voorwaarden heeft MoneyView 57 voorwaarden, kenmerken en (on)mogelijkheden in haar analyse betrokken. Dit resulteert in de MoneyView ProductRating Pensioenen, waarin de best scorende producten vijf sterren krijgen toegekend.

In de categorie Prijs ‘Werkgeverslasten’ gaan die naar Delta Lloyd voor het Persoonlijk Pensioen Plan. Vijf sterren in de categorie Prijs ‘Werknemersopbrengsten’ zijn toegekend aan BeFrank voor hun Neutrale Lifecycle Ambitieus. Vijf sterren in de categorie ‘Voorwaarden’  tenslotte gaan naar Zwitserleven PPI voor het Nu Pensioen.

In het rapport van MoneyView, welke u gratis kunt verkrijgen, wordt verder de nodige aandacht besteed aan de mogelijkheden tot doorbeleggen na pensioendatum. Dit biedt in de huidige tijd met extreem lage rentestanden interessante mogelijkheden aan pensioenontvangers om een hogere uitkering te verkrijgen. In het onderzoek wordt duidelijk dat er zeer grote verschillen zijn in de manier waarop aanbieders dergelijke beleggingen inrichten, hetgeen grote gevolgen kan hebben voor het pensioeninkomen van de voormalig werknemer. Ook wordt er stilgestaan bij de meest actuele productontwikkeling in pensioenland: Variabel pensioen. De uitkeringen van de verschillende producten zijn in een aantal scenario’s naast elkaar gezet.

Download het hele gratis rapport hier.

Bron: MoneyView - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
17 dec Seijkens vervangt Tsang in SRA-bestuur
17 dec Omzetten Big Four stijgen met 10 procent in 2018
17 dec Aantal banen in financiële sector gekrompen door technologische ontwikkelingen
17 dec Waarom de spaarrente maar niet wil stijgen
17 dec Even privé met… Ronald Jimmink, Koeleman accountants & belastingadviseurs
17 dec Veelgestelde vraag: Wat is de deponeringstermijn van een jaarrekening?
17 dec MBA voor Financials
14 dec Britse toezichthouder ziet toename van 'basisfouten' in cijfers van bedrijven
14 dec ABN AMRO: 'Nog zeker twee jaar personeelstekorten bij bedrijven'
14 dec Accountants geven dikke voldoende voor werkplezier
14 dec EY investeert 1 miljard dollar in technologie en innovatie
14 dec Veel keuze in software voor accountantskantoren: innovaties echter niet in sneltreinvaart ontwikkeld en doorgevoerd in de praktijk
14 dec Post HBO AA Accountancy - MKB
13 dec Nieuwe Richtsnoeren Wwft voor belastingadviseurs en accountants
13 dec Via brievenbusfirma's 3,7 biljoen euro weggesluisd naar buitenland
Founding partner
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?